V týmu je konkurence, kvalita hráčů roste, pochvaluje si Berka

Trenér Jaroslav Berka na kempu v Kutné Hoře | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Česká reprezentace absolvovala kemp v Kutné Hoře, který byl jediným klasickým soustředěním. Tým se připravoval směrem k mistrovství světa a dvěma turnajům Euro Floorball Tour na podzim. "Na trénincích byla vidět kvalita a slušná intenzita, s tím jsme spokojeni. Hráči odvedli obrovský kus práce," pochvaluje si hlavní trenér Jaroslav Berka. Jeho tým bude ještě v průběhu léta čekat kondiční testování.


Máte za sebou kemp v Kutné Hoře, co bylo hlavním cílem a jak se podařilo jej naplnit?
Těch cílů bylo několik a zapadaly do našeho celkového způsobu práce a dlouhodobého směřování. Byla tam nějaká práce stran vnitřních týmových vztahů a procesů, hodně taktických diskuzí a samozřejmě mnoho florbalových tréninků a závěrečné utkání proti týmu U23. Splnili jsme vše, co jsme si předsevzali.

Co vám kemp ukázal směrem k finální nominaci na MS, které proběhne v prosinci?
V týmu je na několika pozicích velká konkurence, zároveň se kvalita hráčů neustále zvedá, což je v první řadě zásluha samotných hráčů a jejich nastavení a také práce v elitních klubech, kde působí.

Kemp probíhal už tradičně souběžně se soustředěním reprezentace U23. Sledovali jste spolu s realizačním týmem také výkony této kategorie?
Já jsem viděl spíše fragmenty tréninků, jelikož záležitostí okolo našeho týmu je mnoho a soustředím se prioritně na ně. Mojí kolegové některé tréninky navštívili a také průběžně probíhala komunikace s trenéry U23. Výkony hráčů z týmu U23 jsem samozřejmě pečlivě sledoval zejména v samotném utkání proti mužské reprezentaci, což je level, kde pakliže hráči uspějí a předvedou kvalitní výkon, dá se již hovořit o určitém potenciálu. Toto utkání si budu ještě pečlivě vyhodnocovat, ať už s trenéry U23 či za pomocí dat z utkání. Zároveň mám k výkonu jednotlivých hráčů své postřehy a poznámky.

Do reprezentace se po téměř pěti letech zapojil Milan Tomašík, jak splnil vaše očekávání a co do týmu přinesl?
Přinesl profesionalitu a zkušenosti. Zároveň klid a sílu na míčku. Do týmu zapadl zcela bez problémů a naše očekávání z tohoto pohledu naplnil.

Na konci kempu proběhl také Family Day pro rodinné příslušníky hráčů i realizačních týmů. Proč jste přišli s tímto konceptem, co přinesl a jak se akce povedla?
Reprezentace je pro mě také o určitém přesahu. Spojovat. Inspirovat. Motivovat a tak dále. Všichni členové týmu, ať už hráči či realizační tým tráví v reprezentačním prostředí mnoho času a věnují tomu obrovské množství energie. Zároveň jsou v reprezentaci zdravé a silné vztahy. Každý hráč přichází do reprezentace z jiného prostředí a je přirozené v určitém momentě budování kolektivu znát a vědět o lidech i něco víc, než jenom zda-li hraje na pravém či levém křídle  Family time není projekt, je to o procesech v rámci týmu, které dlouhodobě iniciujeme a tentokrát to byl mimo jiné i společný čas i s lidmi okolo nás.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.